Przejdź do treści

karol

Czy wejście kolorem zgłoszonym przez przeciwnika może być naturalne?

  • przez

Co do zasady przyjmuje się, iż zgłoszenie koloru licytowanego wcześniej przez przeciwnika stanowi uniwersalny (i sztuczny!) forsing. Zwykle chcemy w ten sposób zapytać o zatrzymanie albo po prostu pokazać partnerowi, że posiadamy kawał karty! Należy jednak pamiętać, iż powyższa zasada odnosi się do sytuacji, gdy przeciwnik licytował naturalnie. Ilustruje to dobrze poniższy przykład.

Czytaj dalej »Czy wejście kolorem zgłoszonym przez przeciwnika może być naturalne?

Duży teksas – czy znasz?

  • przez

Jak co wtorek w grupie Blackwood przystąpiliśmy do treningu brydżowego. W turnieju zwyciężyli Lidka i Jan – wielkie gratulacje! Na drodze do zwycięstwa musieli oni pokonać aż jedenaście par, co pokazuje, że konkurencja była spora. Poniżej jedno z rozdań, z którymi musieli się zmierzyć nasi zawodnicy.

Czytaj dalej »Duży teksas – czy znasz?

Arletta i Tomek wysuwają się na prowadzenie w grupie Blackwood!

  • przez

We wtorek 29 marca rozpoczął się w Poznaniu nie tylko nowy kurs „Od dwójki do Asa”, ale w szranki stanęli również zawodnicy w grupie Blackwood. Standardowo zajęcia rozpoczęły się od wykładu. Tym razem omawialiśmy licytację po dwukolorowym otwarciu dwa kier, a zajęcia prowadziła jedna z najlepszych zawodniczek w Polsce – Grażyna Busse.

Czytaj dalej »Arletta i Tomek wysuwają się na prowadzenie w grupie Blackwood!

Skontaktuj się z nami